Naučnici sa Univerziteta Oksford razvili brzi test za kovid 19

Izvor: B92, 17.Okt.2020, 15:45

Naučnici sa Univerziteta Oksford razvili brzi test za kovid 19

"Naš metod brzo otkriva netaknute čestice virusa", rekao je profesor Akiles Kapanidis, sa Oksfordskog odseka za fiziku, dodajući da to znaci da će test biti jednostavan, krajnje brz i isplativ.

Naučnici sa britanskog Univerziteta u Okfordu razvili su brzi test za kovid 19, koji može da identifikuje koronavirus za manje od pet minuta, saopštili su istraživači, dodajući da bi on mogao da se koristi za masovno testiranje na aerodromima i u kompanijama.

Univerzitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naveo da se nada da će početi da razvija testove početkom 2021. godine, preneo je Rojters.

Test je u stanju da otkrije koronavirus i uoči ga sa velikom tačnošću, istakli su istraživači.

Iako će oksfordski testovi biti spremni tek sledeće godine, oni bi mogli da pomognu u borbi protiv virusa sledeće zime, navela je agencija i dodala da su zdravstveni službenici upozorili da će svet morati da živi sa korona virusom čak iako se razvije vakcina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.