Naučnici kažu da je ovo najbolja prevencija od erektilne disfunkcije

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici kažu da je ovo najbolja prevencija od erektilne disfunkcije

Bez obzira na faktore kao što su godine, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, na erektilnu disfunkciju najviše utiče slaba učestalost upražnjavanja seksa. Oni koji su redovno imali seks ređe imaju ove tegobe.

Muškarci koji od početka polne zrelosti redovno upražnjavaju seks imaju manji rizik za nastanak erektilne disfunkcije u poznijim godinama.

Stoga, ukoliko žele da u seksualnom smislu traju duže, ovu aktivnost treba da upražnjavaju što češće, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručuju stručnjaci sa Univerziteta Tamperea u Helsinkiju. Do ovakvog zaključka su došli na osnovu petogodišnjeg istraživanja, kojim su obuhvaćeni Finci od 55. do 75. godine.

"Među njima je priličan broj priznao da neredovno upražnjava seks, preskačući čitave nedelje. Pri kraju istraživanja se ispostavilo da je erektilna disfunkcija bila neminovnost takvog ponašanja. Bez obzira na to što su u obzir uzete njihove godine, dijabetes, srčane i druge hronične bolesti, za pojavu ove nevolje koju ne vole ni muškarci ni žene, učestalost upražnjavanja seksa je od presudne važnosti", istakao je dr Juha Košimaki, rukovodilac tima stručnjaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.