Nasa objavila uputstvo za proizvodnju ogrlice koja smanjuje rizik od zaraze koronavirusom

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 18:13

Nasa objavila uputstvo za proizvodnju ogrlice koja smanjuje rizik od zaraze koronavirusom

''Cilj ovog proizvoda je da se lice što manje dodiruje rukama jer se koronavirus prenosi dodirom lica, očiju, nosa ili usta“, saopštili su iz Nase.

Dodirivanje lica povećava rizik od zaraze koronavirusom, ali je to refleksna radnja koju nije lako pobediti. Nasa ima rešenje.

Američka svemirska agencija Nasa nedavno je objavila uputstvo za proizvodnju ogrlice pomoću 3-de štampača koja je namenjena osobama koje nekontrolisano diraju lice, prenosi RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tri inženjera iz Nasine laboratorije su dizajnirala Pulse, ogrlicu sa senzorom koja ima vibracijski motor. On se aktivira kada se ruke primaknu glavi i što su prsti bliži, vibracije postaju intenzivnije. Pulse nije dizajniran da zameni maske, već da se koristi u kombinaciji sa ostalim merama prevencije koronavirusa, a tu spadaju i pranje ruku i distanca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.