Najčešće ga koristimo kao začin u ishrani: Redovna konzumacija je veoma lekovita

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešće ga koristimo kao začin u ishrani: Redovna konzumacija je veoma lekovita

Mada ruzmarin najčešće koristimo kao začin u ishrani, trebalo bi ga redovno konzumirati u vidu čaja jer je veoma lekovit.

Lista njegovih blagotvornih efekata je dugačka. Poboljšava pamćenje, raspoloženje i cirkulaciju, umanjuje bolove i upalne procese, jača imunitet, dobar je za detoksikaciju organizma, ali i povećanje krvnog pritiska. Čaj od ruzmarina je bogat vitaminima A, B, C, D, E i K. Veoma je moćan antioksidans, ali i kao antibakterijsko i antiseptično sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega je odličan za prevenciju mnogih bolesti.

Evo i kako da pripremite ovaj čaroban napitak, čija je maksimalna dnevna doza tri šolje. U 250 ml ključale vode stavite nekoliko listova ruzmarina i kuvajte još desetak minuta. Sklonite čaj s ringle, poklopite ga i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim ga procedite.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.