Izvor: eKlinika.rs, 19.Apr.2024, 11:01

Najbolji način za skladištenje voća i povrća

Da li bacate hranu zato što sazreva, a zatim truli brže nego što možete da je pojedete? Skladištenje voća i povrća na pravi način može da bude od velikog značaja. Etilen, prirodni gas koji se oslobađa iz nekog voća i povrća, ubrzava proces zrenja. To može biti prednost, ali previše etilena može izazvati kvarenje proizvoda. I nije sve samo u etilenu: značajna je i temperatura, kao i kako i kada peremo voće ili povrće, i kako i gde se čuva.
Voće i povrće koje se čuva na sobnoj temperaturi banane bosiljak krastavac plavi patlidžan beli luk grejpfrut boranija limuni limete luk pomorandže krompir letnja tikvica slatki krompir lubenica bundeva cukini Voće koje treba čuvati u frižideru kada sazri kajsije avokado kivi mango dinje nektarine papaja breskve kruške ananas šljive Voće...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.