Muči vas stomak? Napravite sami lek protiv bola, nadutosti i mučnine!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2018, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muči vas stomak? Napravite sami lek protiv bola, nadutosti i mučnine!

Ako osećate mučninu, nadutost i bol u stomaku, vreme je da očistite svoja creva. Nemojte odmah trčati u apoteku i kupovati razne lekove, napravite sami svoj lek!

Pored navedenih tegoba, mnoge žene imaju problem i sa začećem, a za ovu smesu tvrde da je od velike pomoći. U pitanju su smokve i one se ubrajaju u najzdravije voće ali nisu svi upoznati sa njenom lekovitošću. Sveže ili sušene bogate su brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i vitaminima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Smokva ima nisku kaloričnost i sadrži topiva prehrambena vlakna, vitamine i minerale. Sveže smokve su cenjene zbog antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina. Pored toga sveže smokve sadrže velike količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K.

Antioksidansi nas štite od slobodnih radikala čije razorno delovanje može dovesti do prevremenog starenja, demencije, srčanih bolesti i karcinoma. Takođe, istraživanja ukazuju da klorogenska kiselina uravnotežava visinu šećera u krvi.

Postupak pripreme:

U staklenu teglu staviti 40 suvih smokvi, pa preko sipati maslinovo ulje, tako da sve smokve budu potopljene. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 40 dana.

Primena:

Koristi se tako što se svakoga dana uzimaju po tri smokve, po jednu pre obroka. Ukusno je, a biće vam od ogromne pomoći!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.