Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva

Izvor: B92, 01.Okt.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka rodila bebu kakva se rađa jednom u 625 mil. slučajeva

U Sibiru je rođena beba koja je začeta prirodnim putem, ali se razvijala van materice. Bebu su nazvali Veronika, ime koje znači "ona koja nosi pobedu", što je u potpunosti zaslužila.

Tridesetjednogodišnja majka, koja je želela da ostane anonimna, kao izbeglica iz pokrajine Donbas u Ukrajini, završila je u Sibiru i tokom cele trudnoće nije otišla na pregled.

Ipakm, njena beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u vodenjaku van maternice. Osim male Veronike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do sada je zabeleženo samo 12 takvih slučajeva u svetu.

Majka i otac Veronike odlučili su da sačekaju porođaj kod kuće. U početku je sve bilo kako treba, žena je osećala sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Par je tada odlučio da zatraži pomoć lekara, gde je trudnicu na kraju operisao tim od čak 10 lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična, ali su preživele i majka i beba.

"Shvatili smo da je operacija bila uspešna kada je beba počela da plaće", rekao je doktor Marat Žažijev, jedan od lekara koji je porodio pacijentkinju, prenose "Naši novosti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ZATRUDNELA JE I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA NA PREGLED: Rodila je bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona slučajeva

Izvor: Kurir, 01.Okt.2017

U Sibiru je nedavno zabeležen neverovatan slučaj vanmaterične trudnoće koja se gotovo uvek zavšri iniciranim pobačajem, ali je ovoga puta beba uspela da preživi. Ukrajinska izbeglica iz pokrajine Donbas (31) uspela je da iznese trudnoću bez ijednog odlaska kod lekara na pregled.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.