Mađarska testira japanski lek Avigan za lečenje korone

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 18:05

Mađarska testira japanski lek Avigan za lečenje korone

Mađarska je jedna od prvih zemalja koja je dobila japanski lek Avigan za lečenje pacijenata obolelih od koronavirusa, rekao je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je najavio da će se u Mađarskoj sprovesti nova klinička ispitivanja ovog leka čiji je aktivan sastojak favipravir a koji je registrovan u Japanu.

Isporuka 12.200 tableta Avigana, što je količina dovoljna za lečenje 100 pacijenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigla je jutros u Mađarsku, rekao je Sijarto u objavio na Fejsbuku, prenosi MTI.

On je dodao da je lek poslat u istraživački centar Univerziteta u Pečuju na jugu zemlje.

Profesor Gabor Kovač kaže da će lek biti korišćen za klinička ispitivanja na sto pacijenata "u kontrolisanim uslovima i uz krajnji oprez".

Avigan je registrovan u Japanu kao lek protiv gripa ali se pokazao efikasnim u lečenju novog koronavirusa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađarska testira JAPANSKI LEK za lečenje korone

Izvor: Blic, 24.Maj.2020, 00:37

Mađarska je jedna od prvih zemalja koja je dobila japanski lek avigan za lečenje pacijenata obolelih od korona virusa, rekao je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.