Liči na orgazam i svima se događa. A šta kažu lekari?

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liči na orgazam i svima se događa. A šta kažu lekari?

Svima se događa, ali nisu ni svesni.

Ako ste popili mnogo kafe, soka ili litar vode posle treninga, verovatno ste i trpeli sa stisnutom bešikom do kuće. Međutim kad ste je isprazni i doživjeli onaj osećaj olakšanja zapravo ste doživjeli ''peegazam''.

Pitate se što je to? Peegazam je intenzivan osećaj olakšanja koji doživite kod pražnjenja bešike kad dugo ne odete u WC i navodno je jako sličan orgazmu.

Peegazam je postao popularan trend u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme, posebno kod žena u nedostatku orgazma, ali ginekolozi ipak upozoravaju na štetu koju može uzrokovati.

''Bešiku treba tretirati sa poštovanjem. Kad vam se ide u kupatilo, idite tad, a ne kad imate osećaj da ćete pući'', kaže ginekolog Šarlota Elder za Njujork Post, upozoravajući da ovakvom praksom zapravo dolazi do rastezanja bešike i da ozlede koje može uzrokovati mogu potrajati godinama, a ponekad je šteta i nepopravljiva.

Doktorica Elder je objasnila i zašto je mnogim ljudima osećaj tako dobar da ga namerno ponavljaju.

''Kad se bešika napuni dok spavate, on stimuliše živce seksualnih organa zbog čega možete imati seksualne snove i doživeti orgazam dok spavate'', objašnjava ginekolog savetujući devojkama da ipak isprobaju nešto staromodnije od peegazma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.