Lekovi vam neće trebati: Regulišite hormone na prirodan način

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 09:34

Lekovi vam neće trebati: Regulišite hormone na prirodan način

U idealnom svetu, estrogen i progesteron kod žena bili bi u savršenoj ravnoteži. Nažalost, u današnje vreme je to prosto nemoguće zbog raznih faktora. Ipak, postoje načini da poboljšate svoj hormonalni status i da svoje stanje držite pod kontrolom.

Ako želite da popravite hormonsku neravnotežu, onda bi uključivanje semena u ishranu moglo biti ključno za vas. To podrazumeva uključivanje svežih semenki u ishranu u određenom periodu tokom meseca, tačnije, tokom vašeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menstrualnog ciklusa. Dakle, pažljiva konzumacija unapred određenih semena može poboljšati nivo estrogena u vreme folikularne faze i nivoe progesterona u lutealnoj fazi.

Prva faza je između 1. i 14. dana (idealno kada ovulirate) kada ženski sistem stvara estrogen. Jedite jednu supenu kašiku lanenog semena i semena bundeve svakog dana tokom ovih dana kako biste poboljšali sve procese koji su karakteristični za ovu fazu. Upamtite, fitoestrogeni, koje ova semena sadrže, prirodni su izvor estrogena.

Druga faza je između 15-28 dana kada nivo progesterona poraste. Dakle, kašika suncokreta i susama svakog dana može pomoći tokom lutealne faze. Progesteron u vašem sistemu dobija podsticaj od cinka i vitamina E koji se nalaze u svakoj od ovih vrsta semena.

Dakle, ukoliko ste rešili da na prirodan način uspostavite ravnotežu hormona, uključite seme bundeve, susama, suncokreta i laneno sebe u vašu svakodnevicu. Pored toga, zdravo se hranite i obavezno vežbajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.