Kineski naučnici osmislili novu metodu testiranja na kovid  gotovo za manje od četiri minuta

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 19:48

Kineski naučnici osmislili novu metodu testiranja na kovid " gotovo za manje od četiri minuta

Kineski naučnici osmislili su novu metodu testiranja na koronavirus, koja je pouzdana kao i PCR test i daje rezultat za nekoliko minuta, objavljeno je u naučnom časopisu Nature Biomedical Engineering.

PCR testiranje, koje je standard za utvrđivanje kovida, obično traje nekoliko sati.

Istraživači sa prestižnog kineskog univerziteta Fudan, u Šangaju, veruju da su pronašli alternativu.

Ovaj tim je razvio senzor za analizu uzoraka DNK prikupljenih brisom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji omogućava dobijanje rezultata za "manje od četiri minuta“. Ovaj test ima "visoku osetljivost“ i lako se može poneti bilo gde.

Za testiranje uređaja korišćeni su uzorci 33 osobe zaražene koronavirusom, a PCR testovi su rađeni istovremeno da bi se uporedile dve metode. Rezultati su bili identični.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.