Kako na najlakši način ukloniti bele tačkice po licu?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2019, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako na najlakši način ukloniti bele tačkice po licu?

Mnogi ljudi imaju bele tačkice po licu kojih ne mogu da se reše.

To su sitne naslage sebuma i masti i uglavnom se javljaju oko očiju.

Zovu se pimplesi koji se često pojavljuju i nestaju, ali ne odlaze lako. Ne treba ih stiskati kao što to često radite, jer se mogu pojaviti trajni ožiljci ili čak infekcije kože. Evo nekoliko jednostavnih i veoma efikasnih prirodnih metoda koje u potpunosti eliminišu bele tačke:

Maska od aspirina i meda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

U posudu izdrobite 3-4 aspirina i pomešajte ih sa dve kašičice jogurta i jednom kašičicom meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 15-20 minuta. Isperite mlakom vodom. Salicidna kiselina u aspirinu čisti pore i ljušti kožu i dobra je za bore. Med ima antibakterijska svojstva i smiruje kožu.

Pasta za zube

Nanesite malu pastu za zube na pogođena područja, pustite da se osuši, a zatim isperite.

Prirodni piling za lice

Pripremite mlevenu koru pomorandže (sušene), brašna i meda. Pomešajte sastojke i nanesite pastu na lice. Neka se osuši i uklonite je laganim masiranjem lica peškirom. Očistite lice dva puta dnevno.

Pimplesi se pojavljuju iz viška kožnih ulja i mrtvih ćelija koje ostaju zaglavljene u pore, tako da je važno očistiti vaše lice dva puta dnevno prirodnim losionima. Losioni za čišćenje lica moraju biti napravljeni od mleka, soka od limuna ili soka od krastavaca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.