Inspekcija povukla lek: U pakovanjima testosterona bio ženski hormon

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 15:12

Inspekcija povukla lek: U pakovanjima testosterona bio ženski hormon

Inspekcija za lekove Ministarstva zdravlja naložila je povlačenje leka "testosteron depo" prilikom inspekcijske kontrole u Galenici, saopštilo je ministarstvo.

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora Inspekcije za lekove u Galenici, naloženo je povlačenje leka "testosteron depo", jer su na tržištu pronađene kutije pogrešno upakovanih ampula.

Umesto tog leka u ambalaži se nalazio drugi lek, odnosno, "progesteron depo", piše u saopštenju.

Lek "testosteron >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << depo" koristi se kao zamenska terapija testosteronom kod odraslih muškaraca kod kojih je ustanovljen nedostatak tog polnog hormona (hipogonadizam).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povlačenje leka "Testosteron depo" zbog pogrešnog pakovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Inspekcija za lekove Ministarstva zdravlja naložila je povlačenje leka "Testosteron depo"prilikom inspekcijske kontrole u Galenici, saopštilo je ministarstvo...Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora Inspekcije za lekove u Galenici, naloženo je povlačenje leka "Testosteron depo", jer su na tržištu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

UTVRĐENA NEISPRAVNOST: Nakon vanredne inspekcije Ministarstva zdravlja Srbije, OVAJ LEK se povlači iz upotrebe

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021

Razlog povlačenja jesu kutije pogrešno upakovanih ampula..Nakon vanednog nadzora Inspekcije za lekove Ministarstva zdravlja Srbije, naloženo je povlačenje leka Testosteron depo...Prema nezvaničnim saznanjima, povlačenje leka je navodno naloženo, jer su na tržištu pronađene kutije pogrešno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.