Dr Perišić popije 12 šolja svaki dan: Veliko antioksidantno dejstvo, čuva od Alchajmera i raka

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 14:13

Dr Perišić popije 12 šolja svaki dan: "Veliko antioksidantno dejstvo, čuva od Alchajmera i raka"

Kafa je sigurno jedno od najpopularnijih pića u celom svetu. Iako većina ne može da zamisli svoj jutarnji ritual bez šoljice kafe, ovaj napitak nema isti efekat na svakoga, nekoga uspava a nekoga energizuje. Zašto je to tako?

"Ako cenite kafu prepoznaćete koja je dobra jer različito utiču na naš organizam", kaže gastroenterolog profesor dr Vojislav Perišić.

Profesor, koji je priznao da popije 12 kafa dnevno, navodi da piti kvalitetnu kafu znači da je popijete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje a da postignete željeni efekat.

Arabika daje divne ukuse i ima farmakolopški aktivne supsptance pored kofeina, a robusta daje snagu i ima kiseklasti ukus u ustima.

"Bitno je da ima više vrsta kafe pa da čovek može da izabere", navodi on, te dodaje:

"Kafa ima veliko antioksidantno dejstvo, i kod kafopija rizik karcinoma pankreasa, jetre i debelog creva je neuporedivo niži."

"Ko nema hipertenziju slobodno neka pij 3-4 šolje kafe", navodi doktor.

"Ko pije kafu nema Alchajmera", kaže on ali napominje da se aritmija pojavljuje samo kod pojedinih ljudi koji preteraju sa kafom.

Pogledajte prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.