Doktor objasnio kada rukavice mogu da naprave više štete nego koristi

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 18:15

Doktor objasnio kada rukavice mogu da naprave više štete nego koristi

Mnogi ljudi nose rukavice prilikom odlaska u supermarket, apoteku i kupovinu. Ali one nas štite samo ako ih koristimo pravilno.

Doktor Karan Rangaradžan, hirurg u Nacionalnoj zdravstvenoj službi Velike Britanije, objasnio je da nošenje rukavica umesto redovnog pranja ruku predstavlja veliki rizik, prenosi Nedeljnik.

Nosite rukavice, a u supermarketu ste, dirate stvari – evo ga… mikrobi. Tokom dana istim tim rukavicama dodirujete još stvari. Skupljate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mikrobe. Na vašim rukavicama sada se nalazi više mikroba nego što bi ih bilo da ste oprali ruke svaki put”, rekao je on u snimku koji je objavljen na Tik toku i koji je ubrzo postao viralan.

On je dodao i kako ćete verovatno rukavicama dodirivati volan, možda i lice u nekom trenutku, ali i nove rukavice kada ih budite menjali.

“Samo perite ruke, budite razumni, ostanite sigurni”, zaključio je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.