Dečak koji nikada nije gladan ni žedan zbunio lekare

Izvor: B92, 28.Okt.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji nikada nije gladan ni žedan zbunio lekare

Pre godinu dana Lendon Džouns (12 godina) iznenada je izgubio želju za hranom i vodom – i ona se nikada više nije vratila.

Ovaj slučaj i dalje je misterija, tvrdi jedan od doktora sa Mejo klinike, i verovatno je jedinstven.

Lendon je jednog dana imao normalan apetit, a sledećg se probudio bez njega i sa bakterijskom infekcijom u plućima.

Nakon što su doktori izašli na kraj sa infekcijom, nedostatak apetita je ostao.

Lendon je od tada izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 kilograma od svoje ukupne težine koja iznosi 47 kilograma i poseduje izuzetno malo energije. Njegovi roditelji prinuđeni su da ga tokom svakog obroka ohrabruju ne bi li uzeo pokoji zalogaj, dok je u pojedinim prilikama potrebno hraniti ga na silu.

Stručnjaci smatraju da najverovatnije nešto nije u redu s Landonovim hipotalamusom, delom mozga koji reguliše glad, žeđ i druge funkcije.

Njegova porodica ga je u međuvremenu vodila od države do države u potrazi za lekom, što se ozbiljno odrazilo na njihove finansije.

Lendon će verovatno biti jedan od nekoliko slučajeva koje svake godine ispita Nacionalni institut za zdravlje.

Foto: Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dječak koji nikada nije gladan ni žedan

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Okt.2014

Prije godinu dana Lendon Džouns (12 godina) iznenada je izgubio želju za hranom i vodom – i ona se nikada više nije vratila, prenosi "Newser". Ovaj slučaj i dalje je misterija, tvrdi jedan od doktora sa Mejo klinike, i vjerovatno je jedinstven. Lendon je jednog dana imao normalan apetit, a sljedećeg...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.