Brnabić o o testiranju na kovid-19 u privatnim laboratorijama: Odluka u narednim danima

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 15:38

Brnabić o o testiranju na kovid-19 u privatnim laboratorijama: Odluka u narednim danima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na konferemnciji za medije kriznog štaba da su stigle prijave određenih privatnih laboratorija za brze i PCR testove i da očekuje da odluka o tome u kojoj će ta testiranja moći da se rade, bude doneta u narednim danima.

"Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa Asocijacijom. Stigle su prijave iz određenih laboratorija i za brze, serološke testove i za PCR testopve", rekla je Brnabić-

Podsetila da je juče krizni štab uputio, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "posebno što se tiče laboratorija za PCR testove, minimalmne uslove, standarde koje moraju da poseduju da bi mogli da testiraju na kovid-19".

"Zato što je toliko opasan virus, nije važan samo PCR aprat. Očekujem da se to u narednim danima dalje rešava", zaključila je Brnabić.

Podsetimo, zamenica Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević rekla je juče da je sedam privatnih laboratorija u Srbiji podnelo zahtev i čeka odluku da li će i u njima moći da se rade testiranja koronavirus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.