Britanija planira da namerno zarazi kandidate za vakcinu

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 20:32

Britanija planira da namerno zarazi kandidate za vakcinu

Britanski list Fajnenšel tajms objavio je da će u Velikoj Britaniji biti sprovedeno kliničko ispitivanje tokom koga će dobrovoljci biti namerno zaraženi koronavirusom, kako bi se testirala spremnost kandidata za vakcinu protiv koronavirusa.

Taj projekat, koji finansira britanska vlada, trebalo bi da počne u januaru u jednom od objekata namenjenih za karantin u Londonu i do sada se za njega prijavilo oko 2.000 dobrovoljaca, prenosi Rojters.

Francuska kompanija Sanofi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavila je da neće učestvovati u tom testiranju, a to je negirala i britanska farmaceutska kuća Astra Zeneka, čija je eksperimentalna vakcina, koju razvijaju u saradnji sa Univerzitetom Oksford, u fazi ispitivanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.