Britanija odobrila modifikovanu vakcinu protiv kovida 19

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 14:24

Britanija odobrila modifikovanu vakcinu protiv kovida 19

Britanija je postala prva zemlja koja je odobrila vakcinu protiv kovida 19 sa dejstvom i protiv originalne i protiv omikron varijante koronavirusa.

Britanska Regulatorna agencija za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA) odobrila je takozvanu bivalentnu vakcinu koju je proizvela američka farmaceutska kompanija Moderna kao buster vakcinu za odrasle osobe, preneo je Rojters.

Odluka agencije zasnovana je na podacima kliničkog ispitivanja, koji su pokazali da je vakcina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenula snažan imuni odgovor protiv omikrona (BA.1) i originalnog virusa iz 2020. godine, navodi se u saopštenju.

MHRA je navela i da je u analizi utvrđeno da vakcina generiše dobar imuni odgovor protiv trenutno dominantnih omikronovih izdanaka BA.4 i BA.5.

Prva generacija vakcina protiv kovida 19 koja se koristi u Velikoj Britaniji nastavlja da pruža važnu zaštitu od bolesti i spasava živote, navela je izvršna direktorka MHRA Džun Rejn u saopštenju.

Prema njenim rečima, ova dvovalentna vakcina će zaštititi ljude od korone, dok virus nastavlja da evoluira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanski regulator odobrio nove buster vakcine Moderne protiv kovida-19  

Izvor: Danas, 15.Avg.2022

Britansko regulatorno telo odobrilo je danas unapredjenu verziju vakcine protiv korona virusa kompanije Moderna koja štiti od originalne i omikron varijante virusa.

Nastavak na Danas...

Britanija prva zemlja koja je odobrila 'bivalentnu vakcinu' protiv COVIDA

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2022

Britanija, prva zemlja koja je odobrila vakcinu protiv korona virusa krajem 2020. godine, sada je dala prvo zeleno svetlo vakcini prilagođenoj varijanti koja cilja i originalnu i Omikron verziju virusa. Britanski regulator za lekove (MHRA) dao je uslovno odobrenje takozvanoj bivalentnoj vakcini koju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.