Briga o zubima nikad nije bila jednostavnija

Izvor: B92, 20.Maj.2022, 13:50

Briga o zubima nikad nije bila jednostavnija

Ovogodišnji Svetski dan oralnog zdravlja bio je povod da se podsetimo važnosti oralnog zdravlja, ali i čuvene izreke “Usta su ogledalo zdravlja” budući da su brojne studije pokazale povezanost neadekvatnog vođenja računa o oralnom zdravlju i hroničnih bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar

Širom planete oko tri i po milijarde ljude pati od oralnih bolesti – kao što su karijes i bolesti desni koje se mogu sprečiti adekvatnom higijenom zuba koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrazumeva potpuno i redovno uklanjanje svih naslaga sa zuba. U našoj zemlji, slična je situacija - statistika pokazuje da se umesto preporučena 2 pranja dnevno po 2 minuta, zube peremo oko 30 sekundi, a četkicu menjamo 1-2 puta godišnje, dok je preporuka da se zameni na svaka 3 meseca.

Kako bi radila na širenju svesti o važnosti održavanja higijene zuba i prevencije, kompanija Philips je održala događaj radi promocije Sonicare Protective Clean električne sonične četkice za zube uz pomoć koje briga o zubima nikad nije bila jednostavnija.

"Misija kompanije Philips je poboljšanje života ljudi kroz smislene inovacije, a jedna od njih je i sonična tehnologija koja je u osnovi naših četkica. Ova klinički dokazana tehnologija, koja je prvobitno patentirana od strane naše kompanije, predstavlja dinamično fluidno delovanje, a mikro mehurići nastali vibracijama čiste i prostor između zuba", rekla je Aleksandra Stajić, Consumer Marketing Menadžer brenda Philips za Srbiju dodajući da su neke od prednosti ove tehnologije čišćenje interdentalnih prostora, uklanjanje naslaga i nega desnih, čišćenje ortodontskih proteza i teško dostupnih mesta…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.