Bakterije vrebaju žene na vrućinama: Ginekološki problemi - gde i kako ne očekujete

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 15:32

Bakterije vrebaju žene na vrućinama: Ginekološki problemi - gde i kako ne očekujete

Lekari sve češće upozoravaju na neizbežan nastanak bakterijskih infekcija na vrućinama, a razlog tome može da bude i odevanje u toku putovanja ili boravka na plaži.

Naime, toplo vreme je donelo odlaske na mora i bazene, ali i sve češći boravak i kupanje na rečnim površinama. Lekari upozoravaju da i sada vrebaju bakterijske infekcije i posebno navode da se žene pripaze u toku putovanja.

Dr Goran Zdravković iz "Ginekološke ordinacije Zdravković", objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je sada period u kojem može da dođe do prehlada, "ginekološki problemi koji sada mogu da se jave kod žena su uglavnom pojačan sekret, prehlade u maloj karlici, upala jajnika, kao i mnoge druge bakterije".

Morska voda je, kaže, bezbedna, ginekološke probleme stvaraju bazenske i rečne vode.

"Do upale može da dođe i tokom boravka u hladnoj vodi, takođe zavisi i koliko dugo je kupaći kostim mokar", objasnio je Zdravković za B92.net.

Naglasio je da se sada najčešće javljaju bakterijske infekcije, pre nego gljivične i da su one posledica putovanja i korišćenja javnih toaleta.

"Sada je opasnost ta bakterijska vaginoza zbog pojačanog putovanja. Žene masovno koriste javne toalete a oni nisu toliko čisti, pa postoji opasnost da se tu dobije i bakterijska infekcija", rekao je on.

Žene bi u ovom periodu trebalo da povedu računa i u toku vožnje javnim prevozom. Dr Zdravković naglašava da je veoma velika mogućnost da se dobije kandida ili ešerihija tokom sedenja u javnom prevozu, upozorava da je neophodno da se povede računa o tome, posebno kada dame nose malo garderobe, koja je kraća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.