Ako bolujete od artritisa ovih 10 namirnica morate odmah da izbacite iz ishrane

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako bolujete od artritisa ovih 10 namirnica morate odmah da izbacite iz ishrane

Artritis dovodi do pojave bolne upale zglobova i onemogućava obolelima da obavljaju svakodnevne aktivnosti kao što je oblačenje i jedenje.

Iako može da bude blag, ali i veoma jak, bilo koja forma je neprijatna. Ljudi koji pate od ove bolesti znaju koliko ona može da se ublaži hranom, ali ima onih koji ne znaju da pojedine namirnice mogu da im pogoršaju stanje. Ukoliko patite od artritisa ovih 10 namirnica morate da izbegavate.

Gluten

Gluten koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se nalazi u pšenici izaziva upalu u telu čak i ako nemate celijakliju.

Mleko

Mleko sadrži komponentu koja se naziva kazein, koji je poznati protein za varenje koji je poznat po izazivanju upala po telu.

Ulje

Ovo je veoma teško za izbegavanje jer dosta hrane sadrži ulja. Svo ulje koje sadrži omega 6 masne kiseline je loše za vaše zglobove.

Pržena i termički obrađena hrana

Brza hrana je užasna za vaše celokupno zdravlje.

Pržena, grilovana, podgrevana ili pasterizovana hrana

Kada kuvamo neku hranu, toksični nusproizvod koji se zove napredni glikocin i izaziva autoimuni odgovor tela što rezultira upalom zglobova.

Pojedino povrće

Ljute papričice, krompir i paradjz sadrže komponentu koja se naziva solanin koji ima negativno dejstvo na artritis.

Šećer

Bilo šta što sadrži fruktozu, glukozu ili saharozu izaziva upalu u zglobovima.

Rafinisani ugljeni hidrati

Držite s ecelih zrna žitarica, jer rafinisane žitarice vode do gojaznosti.

Duvan

Duvan se smatra uzrokom nastanka reumatičnog artritisa.

Alkohol

On povećava rizik za proizvodnju kiseline koja dovodi do zapaljenja u telu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.