Zdravko Čolić: Ćerka Una voli kamere

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravko Čolić: Ćerka Una voli kamere

Posle tri godine Zdravko Čolić (61) nastupiće 8. marta na Dan žena u zagrebačkoj Areni. Zajedno s bendom ovih dana u Novom Sadu vredno radi i uvežbava pesme koje će pevati. Na njegovim koncertima je sve češće i njegova jedanaestogodišnja ćerka Una. Iako Čola ne želi da eksponira porodicu i izbegava slikanje sa suprugom i ćerkama, njegova naslednica ima drugačije planove.

- Ne mogu na ćerkama da treniram strogoću. Kad nešto požele Una i Lara, najviše vole >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tatu, a ja im ne mogu reći ne. Starija Una voli da se slika i uvek mi govori da želi da bude poznata. Dolazi na moje koncerte i stoji sve vreme sa strane na bini. Mlađa Lara je malo drugačija, ne interesuje je to mnogo kao Unu - kaže Zdravko Čolić.

U karijeri mnoge pesame ste posvetili ženama...?

- Da, pevao sam o Kristini, Jasmini, Emili i Ivani... Za mene svako žensko biće i ime ima specifičnu energiju i značenje. Nije ovo fraza i zaista mislim da su sve žene divne.

Da li to znači da niste slučajno odabrali baš 8. mart za koncert u Zagrebu?

- I jesmo i nismo, jer ovo nije tradicionalni osmomartovski koncert. U Zagrebu ponovo pevam posle tri godine, zapravo od objavljivanja albuma "Kad pogledaš me preko ramena", pa da je ovo lepa prilika da predstavimo ove pesme zagrebačkoj publici i jedva čekam njihovu reakciju. U Zagreb sam često navraćao, i to privatno,

- Pored mene na sceni zagrebačke Arene biće deset članova benda, gudači, balerine, a u pauzi kao specijalni gost nastupiće bubnjar Dragoljub Đuričić. Verujem da će publika u zagrebačkoj Areni uživati u hitovima kao što su "Stanica Podlugovi", "Ti si mi u krvi", "Pjevam danju, pjevam noću"... Primetio sam na koncertima da uz samu binu najviše ima mladića i devojka od dvadesetak godina i baš oni daju ogromnu energiju koja potrebna svakom pevaču. Mnogo mi je drago što znaju sve moje pesme, i nove i one stare koje sam pevao kada se oni nisu ni rodili - kaže Čolić.

ali kada tamo nastupam to je uvek poseban događaj. Koncerti u ovom gradu za nas pevače koji smo bili popularni u vreme bivše Jugoslavije oduvek su bili stvar prestiža. Zagreb je uz Beograd i Sarajevo jedan od gradova koji su me odredili. Pa, i prvi deo moje karijere je vezan za zagrebački Jugoton.

Šta vam je najteže na velikim koncertima?

- Da izaberem repertoar pesma i sve uklopim u predviđenu satnicu. Ali, ako publika poželi da me sluša i duže od predviđenog nemam ništa protiv, pa ćemo produžiti koncert. Inače, danas ima dosta pevača i desi se i da posete budu skromne. Teško je bilo kom izvođaču da napuni veliki prostor za koncerte, ali ja se nadam da će moj nastup u zagrebačkoj Areni biti posećen kao koncert pre tri godine.

Ima li i koje su razlike između beogradske i zagrebačke publike?

- Nema razlike, mada je publika u Zagrebu probirljiva. Možda smo medijski manje prisutni u Hrvatskoj, ali to nije nikakva smetnja za lepo druženje. Što se tiče energije koja vlada na koncertima, tu nema razlike. Nedavno su na moj nastup u Ljubljani došli i Srbi, i Bosanci, i Hrvati...

Za razliku od ostalih naših pevača, vi ste jedan od retkih koji je dobio pažnju hrvatskih medija?

- Da, čak su izvukli slike iz nekadašnjeg lista "Polet " na čijim sam stranama izlazio i objavili u novinama, što me je baš prijatno iznenadilo. Koncert u Areni reklamira i Hrvatska televzija, a uz "Jutarnji list" biće i moj CD. To me raduje, jer znači da se unapređuje čitava stvar.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu?

- U planu su koncerti u regionu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na primer u Zenici, zatim u Londonu, Parizu. U planu je i turneja po Americi i Kanadi. Sve u svemu čeka me radna godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.