Ne razmatra se potpuna zabrana pušenja

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne razmatra se potpuna zabrana pušenja

Vlada Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja na javnim mestima i nema potrebe da se tako nešto uradi, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

"Zakon o potpunoj zabrani pušenja na javnim mestima nije deo mog resora, ali kao što znate potpuna zabrana pušenja nije nikakva odluka nijednog ministarstva, niti je formirana čak ni radna grupa koja može da pravi takav zakon. U pitanju je mišljenje jedne savetodavne grupe i mogu slobodno da kažem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da vlada Srbije ne razmatra mogućnost potpune zabrane pušenja", rekao je Vulin.

On navodi da, po njegovom mišljenju, nema potrebe da se tako nešto uradi, te da smatra da je zakonska regulativa za tu oblast dobra i da dobro funkcioniše u našim ugostiteljskim objektima.

"Ne vidim razlog zašto bi se zabranjivalo pušenje na celoj teritoriji Srbije, u svakom našem restoranu. To je, dakle, mišljenje jedne grupe, koja nije nikakav državni organ, a pogotovo to nije mišljenje vlade Srbije", izjavio je Vulin.

Srmena Krstev iz Republičke stručne komisije za kontrolu duvana, rekla je juče da je ta Komisija prošle godine izradila nacrt izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kojim se u potpunosti zabranjuje pušenje u ugostiteljskim objektima, ali da taj predlog još nije ušao u proceduru. Ona je rekla da se postojeći zakon teže primenjuje, jer nije sveobuhvatan pošto zabranjuje pušenje na radnim i javnim mestima i u javnom prevozu, ali ne i u ugostiteljskim objektima.

Autor: Tanjug/ foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.