Kraj cigaretama na Novom Zelandu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 12:48

Kraj cigaretama na Novom Zelandu?

Novi Zeland je najavio paket mera sa ciljem zabrane pušenja za sledeću generaciju i približavanja cilju da do 2025. godine u potpunosti iskoreni pušenje.

Takođe se razmatralo značajno smanjenje nivoa nikotina dozvoljenog u duvanskim proizvodima, zabrana filtera, određivanje minimalne cene duvana i ograničavanje lokacija na kojima se može prodavati duvan i cigarete.

"Potreban nam je novi pristup", izjavila je pomoćnica ministra zdravlja Novog Zelanda Aješa Veral, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodajući da oko 4.500 građana Novog Zelanda svake godine umre od duvana.

"Moramo da ubrzamo napredak da bismo mogli da postignemo taj cilj o potpunom iskorenjivanju pušenja do 2025. godine", poručila je ona.

Najnovije predloge su pozdravile brojne organizacije iz oblasti javnog zdravstva, ali su naišli i na kritike zbog potencijalnih neželjenih posledica, uključujući mogućnost bankrota vlasnika malih prodavnica i mogućnost širenja crnog tržišta duvana.
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KRAJ CIGARETAMA? Ova zemlja je pobedila koronu, a sada ima novi cilj - za četiri godine iskorenjuje pušenje

Izvor: Blic, 16.Apr.2021

Novi Zeland je najavio paket mera sa ciljem zabrane pušenja za sledeću generaciju i približavanja cilju da do 2025. godine u potpunosti iskoreni pušenje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.