Zaječarskoj bolnici fale negativne krvne grupe

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarskoj bolnici fale negativne krvne grupe

/bizlife.rs/ Zdravstvenom centru u Zaječaru već duže vreme nedostaju gotovo sve negativne krvne grupe, i pored akcija dobrovoljnog davalaštva koje se često organizuju u organizacijama i ustanovama u gradu i selima.


Služba za transfuziju, u saradnji sa Crvenim krstom, organizovala je danas u centru Zaječara, kako je to nazvala, "Festival davalaštva krvi", kako bi podstakla građane da daju krv >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << i tako pomognu lečenje bolesnika.
- Prvog dana prikupljeno je 25 jedinica krvi, što je iznad očekivanja - rekao je Dragan Glišić, načelnik Službe za transfuziju u Zaječaru.
Akcija će trajati pet dana, od 8 do 12 sati. Svaki od dobrovoljnih davalaca dobiće, za uzvrat, po ulaznicu za bazen, majicu i svoj portret koji će uraditi članovi Likovne radionice "Rajački".
Organizatori su takođe predvideli i da svakog dana, za prva četiri davaoca, nagrada bude večera u piceriji.
 
*izvor: www.tanjug.rs

istocna srbijaZAJEČARnedostatakzajecarska bolnicanegativne krvne grupe

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.