Zadivili posetioce: Mladi borski naučnici pokazali svoja umeća

Izvor: Bor030.net, 31.Okt.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadivili posetioce: Mladi borski naučnici pokazali svoja umeća

Na četvrtom festivalu nauke u OŠ “Dušan Radović” mladi naučnici borskih osnovnih i srednjih škola, kao i Tehničkog fakulteta, izveli su oko 250 ogleda, eksperimenata i različitih naučnih i obrazovnih programa.

Timočki naučni tornado (TNT) ugostio je 27 institucija iz Bora, Zaječara, Negotina i Knjaževca, kao i preko 400 mladih naučnika i stotinu nastavnika i stručnjaka.

Svojim znanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << veštinama i ogledima iz raznih oblasti prirodnih i tehničkih nauka, naši mladi naučnici su zadivili posetioce.

Fizika, hemija, biologija, informatika, matematika, ekologija, arheologija i astronomija su oblasti koje su bile najzanimljivije za izvođenje eksperimenata. Ovim gestom su učenici i studenti dokazali da nauka može biti veoma interesantna.

Festival TNT će uskoro biti održan u Zaječaru i Negotinu, a biće predstavljena i izložba u Vidinu.

Organizatori festivala nauke su OŠ “Dušan Radović”, Tehnički fakultet i Društvo mladih istraživača Bora.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.