UNS i NUNS: Podrška zaječarskoj produkciji Za media

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS i NUNS: Podrška zaječarskoj produkciji Za media

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštili su danas da se pridružuju zahtevu zaječarske produkcije Za media u kojem se traži da se Ministarstvo kulture javno izjasni o izveštajima o pravdanju utrošenog novca za projekte firmi GFC i Ešentis, koje su na prošlogodišnjem konkursu tog Ministarstva dobile ukupno 8,6 miliona dinara, što je bio najveći iznos.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tih Udruženja se navodi da je Za media u svojoj analizi "utvrdila nepravilnosti u narativnim i finansijskim izveštajima firmi Ešentis i GFC", i tim povodom 27. februara Ministarstvu kulture i informisanja postavila pitanje "Da li su prihvaćeni narativni i finansijski izveštaji produkcija Ešentis i GFC?"

"Ministarstvo nije odgovorilo, pa je 7. marta Za media ponovila pitanje, ovog puta javno u tekstu 'Finansijski i narativni izveštaji firmi Ešentis i GFC predati Ministarstvu kulture su školski primer korupcije i pranja novca'", piše u saopštenju Udurženja.

UNS i NUNS navode da je državni sekretar Aleksandar Gajović na tekstove reagovao saopštenjem za javnost u kome nije odgovorio na pitanja Za medie, već izneo "niz uvreda na račun zaječarske medijske kuće i njenog novinara Dušana Vojvodića".

Krajem aprila, direktorka GFC Danka Milošević je podnela tužbu protiv Za media i dvoje novinara zbog "povrede časti i ugleda" u pomenutim tekstovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.