U VIDINU ZAPOČETA IDENTIFIKACIJA PREKOGRANIČNIH PROJEKATA SRBIJA – BUGARSKA

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Jul.2022, 14:32

U VIDINU ZAPOČETA IDENTIFIKACIJA PREKOGRANIČNIH PROJEKATA SRBIJA – BUGARSKA

Vidin – Bugarska, 5. jul – Danas je u Vidinu održan sastanak posvećen identifikaciji projektnih ideja i partnera za prekogranične projekte sa Bugarskom a na temu kulturnog nasleđa.
Sastanak je organizovan na inicijativu RARIS-a i Oblasne administracije Vidin i okupio je predstavnike muzeja (Lepenski vir, Muzej Krajine, Narodni muzej Zaječar, Regionalni istorijski muzej Vidin i Istorijski muzej Belogradčik), opština (Vidin, Belogradčik, Boljevac i Negotin) i kulturnih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << iz Vidina i Boljevca.
Svi oni su razgovarali o potencijalnim zajedničkim projektima kojima bi konkurisali na novom programu Prekogranične saradnje INTERREG IPA Srbija – Bugarska. Priprema ovog Programa je u završnoj fazi i prvi poziv za podnošenje projekata se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine. Program Prekogranične saradnje INTERREG IPA Srbija – Bugarska će na raspolaganju imati oko 38 miliona EUR bespovratnih sredstava a podrška kulturnom nasleđu je jedan od prioriteta Programa.
Na sastanku je predstavljeno 10-tak ideja za potencijalne projekte. Za jedan broj potencijalnih projekata je dogovoreno da se analizira mogućnost ubrzanog kompletiranja projektno – tehničke dokumentacije a za ostale da se utvrdi zainteresovanost i mogućnosti kofinansiranja. Na narednom sastanku koji će biti održan u Srbiji će se preciznije definisati, kako zajednički projekti, tako i partnerstva.
Članak U VIDINU ZAPOČETA IDENTIFIKACIJA PREKOGRANIČNIH PROJEKATA SRBIJA – BUGARSKA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.