Srpska liga istok: Budućnost slavila u derbiju i izbila na lidersku poziciju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 16:29

Srpska liga istok: Budućnost slavila u derbiju i izbila na lidersku poziciju

Nakon što je nedelju dana bila na 2. mestu Srpske lige istok, Budućnost iz Popovca se vratila na lidersku poziciju Srpske lige istok, pošto je u derbiju savladala Timok iz Zaječara sa 2:1. Isti broj bodova ima i Vlasina iz Vlasotinca, koja je istim rezultatom pobedila Radan iz Lebana, a u 14. kolu je od južnjaka jedino još slavio niški Car Konstantin.

Budućnost je povela u 23. minutu, nakon slobodnog udarca i velikog kiksa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << golmana gostujuće ekipe koji je loptu uhvatio, ali je ispustio, a Aleksandar Stojković se snašao i poslao je u gol. Nakon sat vremena igre penal je dosuđen Timoku, a Ivan Dragićević bio je siguran, za 1:1.

Deset minuta pre kraja utakmice, ponovo je priseban bio Stojković, koji je glavom pogodio za konačnih 2:1, lidersku poziciju i veliko slavlje domaćih fudbalera, kao i publike koja se uprkos zabrani i upornoj kiši, pod kišobranima okupila svuda oko terena u Popovcu.

Vlasina je do pobede na svom terenu došla nakon preokreta, pošto je u 52. minutu Smiljković pogodio za 0:1. Ipak, 10 minuta kasnije Nikola Stanković je izjednačio, a tri minuta pre kraja postigao i pobednički pogodak. On je doneo Vlasotinčanima nova tri boda i 2. poziciju na tabeli.

Predvođen raspoloženim Milanom Lazarevićem, koji je postigao het-trik, niški Car Konstantin prekinuo je seriju od tri vezana poraza. Nišlije su već posle osam minuta vodile sa 2:0, FK Kablovi uspeo da smanji na 2:1. U završnici poluvremena domaćin je povećao na 3:1, a nakon sat vremena igre bilo je i 4:1. U poslednjem minutu je ekipa iz Zaječara uspela da smanji na 4:2, a već u narednom, prvom minutu sudijske nadoknade i na 4:3, ali je tada završena utakmica.

Sinđelić je uspeo da izvuče bod na teškom gostovanju u Svilajncu, ekipi koja je u jednom periodu bila i lider lige. Konačan rezultat bio je 2:2, a ekipa iz Durlana zadržala je 5. poziciju na tabeli.

Remijem je završen i duel Topličanina i Pčinje iz Trgovišta, odigran u Prokuplju. Prvih sat vremena proteklo je bez golova, a onda su domaći poveli, preko Stefana Ćukovića. Ipak, osam minuta pre kraja ekipa iz Trgovišta uspela je da izjednači golom Veljka Pavlovića, a sa 1:1 je i završen meč.

Ostali južnjaci su u 14. kolu izgubili. Mladost iz Medoševca igrala je u Aleksandrovcu, gde ju je Župa savladala sa 2:1, iako je na poluvremenu bilo nerešeno. Moravac iz Mrštana je kod kuće izgubio od Jedinstva iz Paraćina sa 0:2, a Morava u Vladičinom Hanu od Trstenika, rezultatom 1:3.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.