Srpkinja PORAĐA žene u FRANCUSKOJ i bavi se MODELINGOM: Mina zbog ljubavi NAPUSTILA zemlju, a onda USLEDILO ovo! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 19:19

Srpkinja PORAĐA žene u FRANCUSKOJ i bavi se MODELINGOM: Mina zbog ljubavi NAPUSTILA zemlju, a onda USLEDILO ovo! (FOTO)

Neverovatne stvari se dešavaju kada smo spremni da uzmemo život u svoje ruke!

Mina Gajović je pre osam godina napustila Srbiju i rodni Zaječar, zbog ljubavi. Zaljubila se i kao i svaka devojka vođena ljubavlju, lako je odlučila da promeni život iz korena i započne novi negde izvan granica svoje države. Ona je i primer da žena može mnogo toga da postigne i da svoj život učini daleko kvalitetnijim ukoliko je na to spremna.

Ipak, ni u njenom slučaju nije sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << išlo glatko i odmah na početku susrela se sa preprekama, trebalo je pronaći posao i naučiti jezik. U tom trenutku u rukama je imala diplomu srednje medicinske škole, govorila je španski i nemački i bila spremna da nauči francuski.

A post shared by 𝗠𝗜𝗡𝗔 (@mon_espace_minag_)

- Imala sam dvadeset godina kada me je život odveo u Francusku. Započela sam život u gradu gde nikoga ne poznajem, a u tom momentu nisam govorila ni jezik. Govorila sam španski i engleski koji sam učila u školi, a nemački sam učila u tom trenutku. Volim jezike i jako ih učim. Mislila sam da će tako biti i sa francuskim, međutim to je malo teže išlo. Ipak, započela sam kurs u jednoj školi i odlučila da nostrifikujem svoju diplomu - otkrila je Mina.

Tada su se javile nove prepreke.

- Nisam uspela da iskoristim moju diplomu, a nisam želela da ponovo idem u školu koju sam završila. Pronašla sam nešto slično, a to je akušerstvo. Upisala sam školu i završila na budžetu. Tokom školovanja sam imala praksu u bolnici u kojoj sam zaposlena već četiri godine. Dobila sam posao odmah nakon što sam zavšila školu. Zahvaljujući ocenama odmah sam dobila posao. Komunikativna sam i prirodna i mislim da mi je to dosta olakšalo sve, kao i moja mirna i blaga priroda - kaže Mina.

A post shared by 𝗠𝗜𝗡𝗔 (@mon_espace_minag_)

Mina je njena profesija bukvalno pronašla, a sada je na nju ponosna.

- Porodilište je moj drugi dom, na godišnjem nivou u mojoj bolnici imamo i do 3000 porođaja. Ovaj posao ponekad može biti i veoma težak i stresan, ali me veoma ispunjava - kaže Mina.

A post shared by 𝗠𝗜𝗡𝗔 (@mon_espace_minag_)

Ono što međutim iznenađuje kod nje je svestranost koja ovde ne prestaje i čini se da ovoj devojci sve ide od ruke. Pored akušerstva, bavi se i modelingom što se i vidi po njenom Instagram profilu. Fotografija je njen hobi kojim se ozbiljno bavi.

A post shared by 𝗠𝗜𝗡𝗔 (@mon_espace_minag_)

- Kad god imam vremena volim da odem u prirodu van grada, što i radim. Otkrivam prirodu, nove planine i nova mesta. Za to mi je omiljena moja Srbija. Ove godine dolazila sam pet puta i svaki put mi je lepša - kaže Mina.

A post shared by 𝗠𝗜𝗡𝗔 (@mon_espace_minag_)

Mina je odlučila da se u potpunosti prepusti životu i da bude otvorena za sve što donosi, a to ne isključuje da će se jednog dana i vratiti kući što je njena velika želalja.

- Verujem da će doći trenutak kada se neću više samo vraćati već i ostati tamo gde se osećam najbolje, to je grad gde sam rođena. Veliki grad mi je otvorio mnoge mogućnosti, koje koristim, ali nije moj san bio da živim u velikom gradu, a evo me u Parizu već osam godina. Poručila bih mladima da uvek budu otvoreni za život i da prate svoj osećaj. To sam naučila planinareći. Osećaj slobode koji dobijam na planini, omogućava mi da upoznam ono što je moja dubina i ono što zaista želim - poručila je Mina.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.