Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 09:06

Rešen slučaj iz 2009. u Smederevu, tokom pljačke je tada preminuo stariji muškarac

Policija iz Smedereva rasvetlila je razbojnišvo počinjeno pre 12 godina i uhapsila četiri osobe.
Uhapšeni su S. T. (42) i B. T. (38) iz Zaječara, kao i D. M. (35) i S. D. (39) iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razgojništvo. 
Oni se sumnjiče da su sa još jednim muškarcem iz Kruševca, za kojim policija intenzivno traga, po prethodnom dogovoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u noći između 4. i 5. januara 2009. godine, ušli u dvorište 71-godišnjeg muškarca i njegove 74-godišnje supruge, lancem zadavili njihovog psa i kroz prozor provalili u kuću.
Bračni par su potom, kako se sumnja, vezali i maltretirali, tražeći im novac i dragocenosti.
Sedamdesetjednogodišnji muškarac je tada prestao da daje znake života, a njih petorica su, kako se sumnja, nastavili premetačinu po kući i u dušeku, koji su rasekli nožem, našli zlatni nakit i 9.000 evra, nakon čega su pobegli.
Obdukcijom je utvrđeno da je vlasnik kuće preminuo od srčanog udara.
Sudija za prethodni postupak je S. T., B. T. i D. M, na predlog višeg javnog tužioca u Smederevu, odredio pritvor do 30 dana, dok će S. D., uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.