Rajkoviću 40 godina za ubistvo i silovanje deteta

Izvor: RTS, 04.Apr.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajkoviću 40 godina za ubistvo i silovanje deteta

Viši sud u Zaječaru osudio je na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica, jer je prošlog leta silovao i ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović, ali i zbog ubistva Dragane Stanković nekoliko godina ranije.
To je maksimalna kazna koja je mogla da se izrekne optuženom po pravilima srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakonodavstva.

Ovo je prvostepena presuda, na koju Rajković ima pravo da se žali Apelacionom sudu.
Njemu je danas takođe produžen pritvor.
Rajković (28) je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao.
On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice – da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi.
Takođe je negirao da ju je silovao.
On je optužen da je devojčicu odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao.
Nakon toga, detetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ MILOSTI ZA MONSTRUMA: Rajkoviću 40 godina robije zbog silovanja i ubistva male Anđeline

Izvor: Večernje novosti, 04.Apr.2017

Viši sud u Zaječaru osudio je na jedinstevu kaznu zatvora od 40 godina Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica jer je silovao i ubio trogodišnju devojčicu Anđelinu Stefanović, kao i jer je ubio Draganu Stanković nekoliko godina ranije ZAJEČAR - Viši sud u Zaječaru osudio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.