Probna proizvodnja veš mašina u Gorenju u Zaječaru

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probna proizvodnja veš mašina u "Gorenju" u Zaječaru

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i zamenik direktora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Goran Džafić obišli su danas radove na rekonstrukciji fabrike "Gorenje", u kojoj je prošle nedelje počela probna proizvodnja veš mašina.

"Verujem da će fabrika zvanično početi da radi do kraja nedelje", rekao je Dinkić i izrazio očekivanje da će rekonstrukcija fabrike biti završena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za deset dana, dok će od oktobra krenuti i probna proizvodnja sudopera.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je u "Gorenju" već zaposleno 80 radnika, a cilj je da se obezbedi ukupno 300 radnih mesta.

Dinkić je krajem januara, kao tadašnji potpredsednik Vlade Srbije, sa kompanijom "Gorenje" potpisao sporazum o investicijama ove kompanije u Srbiji.

Povezane vesti: Ilić: Subvencije za "Gorenje" u Zaječaru nezakonite Svađa DS i G17 oko fabrike „Gorenja“ Potpisan sporazum o izgradnji fabrike "Gorenje" u Zaječaru Ničić: Zaječar nije oteo "Gorenje" Valjevcima Gorenje još razmatra ulaganja u Zaječar

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Probno mašine, pa sudopere

Izvor: B92, 21.Sep.2011

Zaječar -- Predstavnici kompanije Gorenje najavili su da će fabrika u Zaječaru početi da radi do kraja godine...Kako su naveli, kompletna rekonstrukcija će biti završena za desetak dana, saopštili su Ujedinjeni regioni Srbije...Fabriku Gorenja u Zaječaru posetili su šef poslaničke grupe URS...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.