Poznajete li ovog nečoveka: Lažni lekar varao porodice dece sa teškim hendikepom, nudio izlečenje u Dominikani

Izvor: Blic, 19.Avg.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznajete li ovog nečoveka: Lažni lekar varao porodice dece sa teškim hendikepom, nudio izlečenje u Dominikani

Ako tražite nekog za "titulu" nečoveka godine, ovo je prvi favorit. Viktor N: Varao porodice dece sa teškim hendikepom

Policijska uprava u Jagodini saopštila je danas da je uhapšen Viktor N. (40) iz Jagodine koji je, lažno se predstavljajući kao lekar, varao građane Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine.

Dok se pola Srbije ovih dana združilo u naporima da teško bolesnu decu pošalje u inostranstvo na operacije koje bi im mogle spasiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << život, lažni lekar Viktor N. je u minulih šest godina na prevaru uzimao novac od porodica dece sa teškim oblicima hendikepa, lažno im garantujući izlečenje u Dominkani, ostrvskoj državi u Karibima.

Reč psihologa: Takvih psihopata je sve više!

- Iskorišćavanje najveće nesreće koja može da zadesi jednu porodicu, a to je da ima bolesno dete, jasan je znak psihopatske strukture ličnosti. Osoba koja je na to spremna nema emocije, a naročito savest i osećaj griže savesti. Takvih ljudi, psihopata, oko nas je, nažalost, sve više - kaže za "Blic" psiholog Radmila Grujičić.

"Postoje osnovane sumnje da je Viktor N. od 2007. godine do momenta lišenja slobode građanima Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine pružao neadekvatnu medicinsku pomoć, lažno se predstavljaući kao lekar. On se tereti da je potpuno izlečenje garantovao uz operativne zahvate u Dominikanskoj Republici", navedeno je u saopštenju.

Oštećene su uglavnom porodice dece sa teškim oblicima hendikepa, ističe se u saopštenju i dodaje da je osumnjičeni od građana tražio novac.

Viktor N. je, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevare, sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, policija poziva građane koji na fotografiji prepoznaju osumnjičenog, da se jave najbližoj Policijskoj stanici, ili Policijskoj upravi u Jagodini, na broj telefona (035) 201-100 ili na broj 192.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažni lekar varao porodice hendikepirane dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2013

Jagodinac Viktor N. (40) uhapšen je jer se lažno predstavljao kao lekar i uzimao novac od porodica dece sa teškim hendikepima, saopštila je danas jagodinska policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lažno se predstavljao kao lekar i obećavao izlečenje teško oboleloj deci

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2013

Viktor N. (40) iz Jagodine uhapšen je jer se lažno predstavljao kao lekar i varao građane Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.