PAO ZBOG NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA Mirković osumnjičen da je tražio kupovinu SKUPIH POKLONA od firme brata Danice Drašković

Izvor: Blic, 12.Sep.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO ZBOG NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA Mirković osumnjičen da je tražio kupovinu SKUPIH POKLONA od firme brata Danice Drašković

Bivši predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković uhapšen je zbog nabavke 2.000 novogodišnjih paketića, čime je opština oštećena za 14 miliona dinara, kao i zbog milionskih malverzacija u FK Timok.

Pored Saše Mirkovića, estradnog menadžera i bivšeg čelnika Zaječara, uhapšena je i Milena Trajković, nekadašnja Mirkovićeva šefica kabineta.

Prema navodima krivične prijave, njih dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su osumnjičeni da su budžet grada Zaječara oštetili za 13.960.799,90 dinara zbog sumnje da je Trajkovićeva zloupotrebila službeni položaj tako što je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku novogodišnjih paketića za milionski iznos bez tendera.

Paketići su nabavljeni od firme “Ofy Company” sa sedištem na Novom Beogradu. Firma, koja se mahom bavi prodajom igračaka, u vlasništvu je Gorana Boškovića, brata Danice Drašković, supruge lidera SPO.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, Bošković ima 100 odsto vlasništva nad firmom. Trajkovićeva je nabavku mimo tendera, kako se sumnja, uradila po usmenom nalogu koji joj je dao upravo Mirković.

Međutim, po svemu sudeći, ni Bošković se nije ovajdio od ove prodaje. Kako su mediji pisali, račun opštine Zaječar blokiran je u junu ove godine, kada je sud prihvatio tužbu “Ofy Company” jer nisu primili novac za isporučene paketiće.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić bio je zbunjen ovom odlukom, pa je tada izjavio da mu nije jasno kako je moguće da je nelegalna nabavka prošla u sudu ističući da su paketići plaćeni 7.000 dinara po paketiću, iako je najskuplji koje su delile ostale opštine koštao 1.800 dinara po paketiću.

Pod lupom policije je, kako saznajemo u MUP-u, još jedna krivična prijava protiv Mirkovića. On je prijavljen i zbog malverzacija sa FK Timokom iz Zaječara.

Postoje sumnje da je Mirković, takođe zloupotrebivši službeni položaj, zajedno sa tadašnjim čelnicima kluba Draganom Paunovićem i Aleksandrom Vuksanovićem, poznatijim kao Aca Lukas, oštetio budžet opštine za 20 miliona dinara.

Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015. zaključili štetan ugovor između FK Timok i “Timočka TV i radio”, prema kojem klub televiziji treba da isplati 20.944.000 dinara za prenose utakmica i medijsko promovisanje. Od ove sume 1.872.000 dinara sa računa televizijske kuće odmah je prebačeno na račun privrednog društva “Beoton R” iz Bora, čiji je faktički vlasnik Mirković. Ugovor je sklopljen uprkos tome što mahom televizije plaćaju klubovima prava za prenos utakmica, a ne obrnuto.

Lukas: Bio sam fiktivni direktor

Pevač Aca Lukas, protiv kog je podneta krivična prijava zbog sumnji u malverzacije u FK Timok, rekao je da je na mestu odgovornog lica u tom fudbalskom klubu bio samo fiktivno.

- Ma kakvi, nemam ja nikakve veze s tim. Ja sam samo fiktivno bio predsednik kluba i jedino što sam radio je razgovor s fudbalerima, čak nisam ni deponovao potpis. Svojevremeno sam i sam podigao krivičnu prijavu protiv Mirkovića baš zbog svega u Timoku, tako da ja veze s celom tom pričom nemam - rekao je juče Lukas za “Blic”. A. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.