Otkriven uzrok stravične nesreće kod Zaječara: Zbog pijanstva nastradalo devetogodišnje dete i muškarac (40)?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven uzrok stravične nesreće kod Zaječara: Zbog pijanstva nastradalo devetogodišnje dete i muškarac (40)?!

Novi detalji tragedije

Zaječarac S. J. osumnjičen da je u nedelju uveče izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli devetogodišnji U. J. i M. Ć. (40),  prema nezvaničnim informacijama, bio je u alkoholisanom stanju. Udes se dogodio oko 19 časova na magistralnom putu Zaječar - Paraćin, kod sela Zvezdan, a tom prilikom povređena su još dva dečaka.

Pročitajte i: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila dok se S. J. automobilom "folksvagen pasat" kretao ka Paraćinu. Navodno je odjednom prešao na suprotnu stranu puta i direktno se sudario sa "škodom", za čijim je volanom bio N. J. (41), otac nastradalog dečaka. Na mestu suvozača u "škodi" je bio M. Ć., čiji je sin takođe bio na zadnjem sedištu, zajedno sa još jednim devetogodišnjakom.

- Začuo se stravičan prasak. Videli smo zdrobljenu "škodu" i vozača "pasata" kako hramljući ide ka automobilu sa kojim se sudario. Pokušavao je da pomogne povređenima - pričaju očevici.

Međutim, kako se ispostavilo, M.Ć. je od siline udarca preminuo na mestu nesreće.

- Hitna pomoć je odmah izvukla dečake iz "škode" i prebacila ih u Zdravstveni centar u Zaječaru. Nažalost, U. J. je u bolnici podlegao povredama, a druga dva dečaka su odmah upućena na Odeljenje dečje hirurgije Kliničko-bolničkog centra u Nišu - kaže izvor iz istrage.

Nezvanično, S. J. je u momentu udesa imao 0,6 promila alkohola u krvi, a prilikom sudara je polomio nogu u predelu butne kosti. Ustanovljeno je i da vozač "škode" nije bio pijan.

Dvojica osmogodišnjaka koja su povređena u udesu oporavljaju se u Kliničkom centru u Nišu i nalaze se van životne opasnosti.

- Jedan od dečaka ima poderotine i ogrebotine, dakle reč je o kontuzijama i nije životno ugrožen. Drugi ima prelom karlične kosti i povrede glave, trenutno je stabilno i neposredno nije životno ugrožen - rečeno je iz KC Niš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.