Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 22:33

Nemačka kompanija preuzima deo fabrike Gorenja u Zaječaru

Fabrika "Gorenje Home" u Zaječaru u Srbiji, koja posluje pod okriljem kineske "Hisense Grupe" kao većinskog vlasnika, saopštila je da je uspešno okončala pregovore sa nemačkom kompanijom "Emotion", dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike, prenosi RSE.

Na osnovu potpisanog ugovora, "Emotion" će u Zaječaru iznajmljivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prostor od oko 7.000 metara kvadratnih i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu, piše Radio slobodna Evropa.

U pogonima novoosnovane kompanije "Emotion Home Srbija" posao će naći 80 radnika, navodi se u saopštenju zaječarske fabrike.

"Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. "Emotion" je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar", saopšteno je iz "Gorenja Home".

U saopštenju se dodaje da "Gorenje Home" nastavlja da "aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 m2".

RSE podseća da je menadžment kompanije "Gorenje" u saopštenju upućenom medijima 15. maja naveo da je doneta odluka „o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici za proizvodnju sanitarne opreme “Gorenje Home”, koja duže vreme posluje sa značajnim gubicima“ i pored investicije od više od 10 miliona evra uloženih u nju u proteklih devet godina.

Fabrika "Gorenje Home" otvorena je 2011. godine u Zaječaru kada je kupljena likvidiranu kompaniju "Porcelan". Iz kompanije "Gorenje" za RSE su naveli da je "Gorenje grupa" za projekat u Zaječaru dobila 3 miliona evra državnih subvencija za zapošljavanje, od čega je iskoristila 1,2 miliona evra.

"Emotion" je nemačka kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu. Njihov portfolio čine nameštaj i oprema za kupatila koje kompanija prodaje širom Evrope, u Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu i širom Mediterana.

Autor: Radio slobodna Evropa

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.