Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 10:09

Mituljikić traži nastavak golgeterske serije protiv Javora, Timok ne dozvoljava da Zaječar padne

Prvi mečevi 7. kola Prve lige Srbije na programu su ovog petka od 16 časova

Mladi tim Grafičara poprilično se muči od početka sezone i posle šest kola ima samo jednu pobedu. Ovog petka (16.00), na otvaranju 7. kola Prve lige očekuje ih težak zadatak, u goste im dolazi jedan od favorita za plasman u Superligu, Javor.

Izabranici Boška Đurovskog su pretposlednji na tabeli, sa četiri osvojena poena, ali i mečem manje od konkurencije pošto su tokom reprezentativne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pauze odložili meč sa Loznicom. U prošlom kolu su izgubili od Rada na Banjici sa 2:1.

16.00: (3,20) Grafičar (3,00) Javor (2,30)

Na poslednja dva meča se istakao 18-godišnji Nikola Mituljikić, koji je na savršen način uzvrtatio Đurovskom za šansu u startnoj postavi. Bio je strelac i protiv Kabela (4:1), na prvom meču na kojem je bio od početka utakmice na terenu, i protiv Rada. Prethodne tri utakmice je Mituljikić počinjao sa klupe. Od igrača Grafičara, samo je još Luis Ibanjez dva puta bio strelac.

Javor je znatno bolje plasiran, peti je na tabeli, ali je u slaboj formi. Posle dobrog početka na poslednja tri kola je osvojio samo jedan bod, u prošlom meču sa Mačvom (0:0). Pre toga je izgubio od glavnih konkurenata u borbi za prva dva mesta, Inđije (3:1) i OFK Žarkova (2:1).

Ivanjičani imaju trojicu igrača koji su dali po dva gola ove sezone, Lazara Nikolića, Obioru Oditu i Ibrahima Tanka.

Zabeležili smo u poslednja tri kola dosta loše rezultate i od toga ne bežim. Morali smo mnogo bolje. Ja sam isključivo odgovoran za rezultate i igru svog tima. Očigledno je da smo išli u krizu i igre i rezultata. Tražimo, analiziramo, pokušavamo da nađemo put, da što pre pobegnemo iz ove situacije, koja nije nimalo prijatna. Još se uigravamo, treba nam vreme i trenutno smo bliži borbi za sredinu tabele nego našem cilju – plasmanu u Superligu. Pokušaćemo da se podignemo iz ove situacije. Igrači zaista odlično treniraju, ali zbog nečega ne možemo na terenu da pokažemo ono što radimo na treninzima. Grafičar je mlada, talentovana ekipa, imaju veliki broj pozajmljenih igrača iz Crvene zvezde. Svaka ekipa protiv Javora ima veliki motiv da se dokaže, jer su nas svi svrstali u grupu favorita“, poručio je trener Ivanjičana Milovan Milović.

U isto vreme, na programu će biti još jedan meč Prve lige. Timok će u Zaječaru dočekati novosadski Kabel.

16.00: (1,43) Timok (4,00) Kabel (7,50)

Gosti još nemaju nijednu pobedu ove sezone, a usled ozbiljnih finansijskih problema, zbog kojih se u jednom trenutku razmatralo i istupanje iz takmičenja, Kabel je možda i najveći favorit za ispadanje u Srpsku ligu. Novosađani su posle četiri uzastopna poraza ostvarili remije u prethodna dva kola, protiv OFK Bačke (0:0) i Zlatibora (1:1). Možda to najavljuje neke bolje dane za Kabel.

Novi prvoligaš Timok za sada igra sa mnogo oscilacija. Deluje da je u Zaječaru mnogo sigurniji, tu još nije doživeo poraz. Posle remija sa IMT-om (1:1) pre dve nedelje je deklasirao Budućnost sa 5:0.

Taj momentum međutim nije uspeo da nadogradi u prošlom kolu, doživeo je poraz u Pančevu od Železnika sa 3:2. Domaćin ga je isekao brzim golom Brane Ilića, već u 9. minutu iz penala. Na poluvremenu je vodio sa 2:0, a Timok se do sredine nastavka vratio u igru i izjednačio golovima Aleksandra Mitrovića i Ivana Dragićevića. Ipak, nije izdržao, u 76. minutu je Lazar Milošev pogotkom ostavio bodove u Pančevu.

Jedna od uzdanica trenera Vojkana Rajčića je 19-godišnji Nigerijac Kingsli Čukvuebuka Nadži, koji je do sada postigao jedan gol ove sezone.

PRVA LIGA SRBIJE – 7. KOLO

Petak

16.00: (3,20) Grafičar (3,00) Javor (2,30)

16.00: (1,43) Timok (4,00) Kabel (7,50)

Subota

16.00: OFK Bačka – Rad

16.00: IMT – Železničar

16.00: Mladost Novi Sad – Budućnost Dobanovci

16.00: OFK Žarkovo – Radnički Sremska Mitrovica

16.00: Zlatibor – Loznica

19.00: Mačva – Inđija

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.