Koji su brendovi najbolji u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji su brendovi najbolji u Srbiji

Krajem godine, već tradicionalno, Privredna komora i Ministarstvo trgovine dodeljuju priznanje "Najbolje iz Srbije". Među najboljima su i ove godine "Karneksova" jetrena pašeta, "Zaječarsko pivo" i koncern "Bambi". Potrošači i stručni žiri ovoga puta nagradili su i robne i korporativne brendove, kao i one u usponu.
Uz poznate firme ovoga puta među dobitnicima su i nove koje koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onlajn prodaju i digitalne tehnologije ali i one iz turizma.

Miroljub Aleksić, potpredsednik Privredne komore Srbije kaže da su firme koje su nagrađene značajan pokretač srpke privrede koje hrane desetine hiljada porodica.
"Pokreću reprocikluse, veliki su izvoznici i značajno pune naš budžet", rekao je Aleksić.
Privrednici kažu da država sve više sluša privrednike i da je uvažila 40 odsto sugestija za bolji poslovni ambijent.
Vlada najavljuje i novu ekonomsku strategiju koja bi trebalo da suštinski promeni odnos prema državi, obrazovanju i kulturi.
"Verujem da ćemo u narednim godinama biti jedina zemlja koja će pokazati pozitivne rezultate u ekonomskim migracijama. Ne zato što smo najbolji u tome već što smo počeli na vreme da razmišljamo i pre nego što je naša zemlja i ušla u Evropsku uniju i želimo da se suočimo sa tim", kaže Zoran Đorđević, ministar za rad borčka i socijalna pitanja.
Neki dobitnici su više puta dobili priznanje i to smatraju još većim uspehom jer su opstali i to na sve zahtevnijoj svetskoj konkurentskoj sceni.
"Svi koji su dobili nagrde moraju sa svojim aktivnostima i da dele znanja i da podstiču promenu privrednog ambijenta koji treba da bude podstrek za više startapova, za više hrabrih ljudi koji će pokretati svoj biznis i davati šansu mladim ljudima u ovoj zemlji", kaže Stanka Pejanović, potpredsednik Izvršnog odbora "Gorenje Hisense".
Znak "Najbolje iz Srbije 2019", koje su laureati stekli omogućiće im pravo korišćenja u promotivnim kampanjama i tržišno finansijskim aktivnostima.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Pivo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.