Iskliznuli vagoni sa amonijakom, nema opasnosti

Izvor: RTS, 20.Jan.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskliznuli vagoni sa amonijakom, nema opasnosti

Dve cisterne natovarene amonijakom, na pruzi Niš–Zaječar, isliznule su sinoć oko 22.25 između stanica Crveni Krst i Svrljig. Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara je u prekidu.
Iz cisterni nema nikakvih curenja, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu, a prilikom iskliznuća povređenih nije bilo.

U teretnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozu prevoznika "NCL" bilo je 14 cisterni, a iskliznule su deveta i deseta po redu.
Na lice mesta tokom noći izašle su vatrogasne jedinice i Sektor za vanredne situacije.
Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara trenutno je u prekidu.
Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za otklanjanje posledica vanrednog događaja krenuo je na mesto iskliznuća.
Prilikom iskliznuća oštećeno je 200-300 metara pruge, pa je procena da će za otklanjanje posledica vanrednog događaja trebati između 24 i 48 sati.

"Infrastruktura železnica Srbije" pripremila je sav neophodan materijal za popravku pruge i uputila ga na lice mesta, kako bi nakon raščićavanja mesta iskliznuća, odmah počeli radovi i saobraćaj što pre bio ponovo uspostavljen na ovom pravcu.
Centralna komisija za isleđenje vanrednih događaja je na licu mesta i radi na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMALO HAVARIJA: Incident na pruzi Niš - Zaječar

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019

Na pruzi Niš - Zaječar kod Svrljiga iskliznule su dve cisterne s amonijakom ali, saopštavaju danas iz Infrastruktura Železnice Srbije, nema opasnosti po ljude i životnu sredinu...Foto: MONDO/Jelica Dojčinović Ilustracija..Cisterne su iskliznule u subotu, 19. januara u 22.25, između železničkih...

Nastavak na Mondo...

Iskliznule dve cisterne sa amonijakom, nema opasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2019

Na pruzi Niš-Zaječar, između železničkih stanica Crveni Krst i Svrljig, u subotu uveče, sa pruge su iskliznule dve cisterne tovarene amonijakom...Kako se navodi u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije", iz cisterni nema nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude i životnu sredinu, a prilikom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Niš: Iskliznula cisterna sa amonijakom

Izvor: Večernje novosti, 20.Jan.2019

Iskliznula cisterna sa amonijakom u selu Jasenovik, nema povređenih niti opaasnosti po ljude i životnu sredinu Iskliznula cisterna sa amonijakom u selu Jasenovik, nema povređenih niti opaasnosti po ljude i životnu sredinu. - Dve cisterne sa amonijakom iskliznule su sa šina...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.