Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 10:57

Iskliznule dve cisterne sa fosfornom kiselinom kod Zaječara

Dve železničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su sa pruge u Zaječaru. Cisterne nisu oštećene, nema curenja i nema opasnosti, tvrde iz "Infrastrukture železnice Srbije".
Na četvrtom koloseku u železničkoj stanici u centru Zaječara su u 8.40 iz sastava teretnog voza iskliznule dve železničke cisterne sa fosfornom kiselinom, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, cisterne se nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prevrnule, nisu oštećene, iz njih nema curenja i nema opasnosti po ljude, životnu sredinu i imovinu.
Dve cisterne koje su iskliznule nalazile su se u sastavu teretnog voza, koji ima dvanaest vagona, a iskliznula su osma i deveta kola od lokomotive.
Prevoznik je "Srbija kargo", a iskliznule cisterne su u vlasništvu kompanije "Eliksir".
Dopisnik RTS-a javlja da su na lice mesta došli vatrogasci i policija.
Uviđaj je u toku.
Železnički saobraćaj na ovom delu pruge nije u prekidu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dve cisterne s fosfornom kiselinom iskliznule kod Zaječara

Izvor: Luftika.rs, 27.Jan.2023

Dve železničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su sa pruge u Zaječaru. Cisterne nisu oštećene, nema curenja i nema opasnosti, tvrde iz preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“.. Na četvrtom koloseku u železničkoj stanici Zaječar su u 8.40 iz sastava teretnog voza iskliznule...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.