Hitna pomoć po ulicama spasava građane od toplotnog udara

Izvor: Press, 29.Jul.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna pomoć po ulicama spasava građane od toplotnog udara

Lutovac: Do 13 sati 21 intervencija na javnim mestima



"Ekipe Hitne pomoći su do 13 sati obavile 62 intervencije od čega 21 na javnom mestu i to uglavnom zbog kolapsa", rekao je Tanjugu koordinator za odnose sa javnošću u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.
Inače, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji je danas najtoplije u Beogradu i Velikom Gradištu, gde je u 13 časova izmereno 38 stepeni.
Kako je objavljeno na sajtu RHMZ-a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji i Zaječaru temperatura vazduha iznosila je 37 stepeni, a u Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Negotinu, Kuršumliji i Kruševcu izmereno je 36 stepeni.
Najsvežije je bilo na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 25 stepeni.
Iz Hitne pomoći savetuju građanima da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno se oblače i unose dovoljno tečnosti u organizam.
Hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje se redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana.
Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.
Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Zrenjanin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAKLENO U BG: Ljudi kolabiraju na ulici!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2013

Ekipa Hitne pomoći je do 13 časova obavila 62 intervencije, od čega 21 na javnom mestu i to uglavnom zbog kolapsa. Građanima se savetuje da se adekvatno oblače i unose dovoljno tečnosti u organizam

Nastavak na Telegraf.rs...

Zbog vrućine, pune ambulante ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2013

Lekari beogradske Hitne pomoći obavili su do 18 sati 138 intervencija, 48 na javnom mestu, a najviše su pomagali građanima koji su kolabirali zbog vrućine...Kako je rečeno agenciji Beta, broj poziva je povećan u poslednja dva sata, kada se veliki broj građana vraća sa posla...U toj službi dodaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Grmljavina i kiša od jutros u pojedinim mestima

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 08:49

U Srbiji je jutros najtoplije u Velikom Gradištu gde je u pet časova izmereno 27 stepeni, a najsvežije na Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila 16 stepeni, dok je u pojedinim mestima bilo grmljavine sa kišom...Oluje i zahlađenje juče u Sloveniji i Hrvatskoj, u Srbiji jutros temperatura...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.