Još jedno iskliznuće dve vagon-cisterne natovarene fosfornom kiselinom

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 10:52

Još jedno iskliznuće dve vagon-cisterne natovarene fosfornom kiselinom

U stanici Zaječar jutros u 08.40 časova na četvrtom koloseku, došlo je do iskliznuća dve vagon-cisterne.

Isklizavanje se desilo kod osme i devete do lokomotive sa oba obrtna postolja, natovarene fosfornom kiselinom, saopštili su iz preduzeća "Srbija kargo".

Kako navode, prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu.

"Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac. Na lice mesta je izašla Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta", saopštili su iz "Srbija karga".

Kakos u naveli, saobraćaj putničkih i teretnih vozova u stanici Zaječar nije u prekidu.

Podsetimo, pre nešto više od mesec dana, nekoliko železnickih vagona sa amonijakom prevrnulo se oko 17 sati na pruzi Niš - Dimitrovgrad.

Tom prilikom je do isparavanja amonijaka, što je izazvalo i dimnu zavesu na auto-putu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iskliznule dve vagon-cisterne natovarene fosfornom kiselinom u Zaječaru

Izvor: Blic, 27.Jan.2023

U stanici Zaječar jutros u 08:40 časova na četvrtom koloseku, došlo je do iskliznuća dve vagon-cisterne, osme i devete do lokomotive sa oba obrtna postolja, natovarene fosfornom kiselinom, saopštili su iz preduzeća "Srbija kargo".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.