Cisterne još na pruzi između Niša i Svrljiga

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cisterne još na pruzi između Niša i Svrljiga

Pruga Niš - Zaječar još uvek nije prohodna za saobraćaj posle prevrtanja dve cisterne sa amonijakom kod sela Jasenovik. Nadležni iz Železnica Srbije kažu da bi ovaj problem trebalo da bude rešen najkasnije do srede.
U mesto Jasonovik između Niša i Svrljiga u toku je podizanje dve cisterne sa amonijakom, koje su u subotu uveče iskliznule sa pruge. U Železnicama Srbije kažu da se ovaj posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavlja u veoma teškim uslovima:

„S obzirom da je teren na mestu isliznuća dosta nepristupačan, jutros su buldožeri praktično krčili prilaze do pruge, kako bi neophodna mehanizacija mogla da stigne na lice mesta. Podizanje cisterni na kolosek se obavlja maksimalno pažljivo i uz sve mere predostrožnosti, a stučne ekipe Infrastrukture železnice su na licu mesta i neprekidno dežuraju”, kaže Nenad Stanisavljević, pi-ar „Ifrastrukture Železnice Srbije”.
Posle ovoga biće sanirano i oko 300 metara pruge, koja je oštećena tokom incidenta.
„Zbog specifičnosti ovog posla teško je precizno reći kada se očekuje ponovno uspostavljanje saobraćaja, ali se nadamo da bi pruga mogla da bude popravljena i spreman za vozove najverovatnije u sredu 23. januara”, navodi Nenad Stanisavljević, pi ar „Infrastrukture Železnica Srbije”.
Nadležni ističu da dve cisterne nisu oštećene i da nema nikakvog curenja amonijaka, a samim tim ni opasnosti za ljude i životnu sredinu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.