Zoranov brk glumcu niškog teatra Aleksandru Mihailoviću

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 10:51

"Zoranov brk" glumcu niškog teatra Aleksandru Mihailoviću

"Zoranov brk", nagrada koja se svake večeri dodeljuje na pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, pripala je sinoć Aleksandru Mihailoviću za ulogu kralja u predstavi Narodnog pozorišta iz Niša “1789”. Ovo je četvrti put da niški glumac osvaja ovo priznanje.

Kako saopštavaju iz zaječarskog Pozorišta, Mihailoviću je "brk" za najboljeg glumca večeri dodeljen jednoglasnom odlukom žirija.

Moram da kažem da je ovo meni četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << brk, ako ja dobro brojim, i naravno da znači. Ja sad imam i neke godine gde je vreme i za neku bradu valjda, ali i ovaj brk svakako znači. Dobro je to što je ovaj festival ili u usponu, ili drži neki nivo. U svakom slučaju, lepa je stvar dobiti nagradu u teatru u kome sam počeo, u kome sam glumački prohodavao i to svakako znači više od same nagrade - kaže Mihailović.

On je podsetio da je upravo u zaječarskom pozorištu pre 28 godina prvi put počeo da igra na profesionalnoj sceni, te da je zato ovaj teatar za njega posebno mesto u koje voli da se vraća.

"Dani Zorana Radmilovića" održavaju se od 16. do 23. oktobra ove godine.

Večeras je izvedena predstava Narodnog pozorišta Niš ,,1789", po tekstu i u režiji Hadija Kurića, na festivalu ,, Dani...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.