Uhapšeno 19 osoba zbog privrednog kriminala i korupcije

Izvor: RTS, 11.Jul.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 19 osoba zbog privrednog kriminala i korupcije

U više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije, uhapšeno je 19 osoba zbog sumnje da su u periodu od 2012. godine do danas izvršili više krivičnih dela. Protiv još 75 osoba širom Srbije podnete su krivične prijave u redovnom postupku.
Akcije su sproveli pripadnici MUP-a u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima na teritorijama Zaječara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jagodine, Pančeva, Požarevca, Smedereva, Subotice, Užica i Čačka.

Saopštenje MUP-a o akcijama hapšenja pogledajte ovde 
Uhapšeni se sumnjiče da su budžetu Republike Srbije, javnim preduzećima i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 1.100.000 evra.
Krivična dele koja im se stavljaju na teret su, između ostalog, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, poreska utaja, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, falsifikovanje novca, nedozvoljena trgovina, prevare u službi...
Među uhapšenima su poreski službenik Poreske uprave, odseka u Kanjiži, ovlašćeno lice za vršenje stručnog nadzora Grada Zaječara, odgovorno lice AD "Put" Zaječar, zaposleni u Službi za pravne, ekonomsko-finansijske i tehničke poslove bolnice u Gornjem Milanovcu i više odgovornih lica u nekoliko privrednih društava u Srbiji.
Takođe, u sklopu borbe protiv sive ekonomije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su i oduzeli oko 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, namenjenih nelegalnoj trgovini i 9.000 litara dizel goriva.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MUP uhapsio 19 osoba

Izvor: Beta Video, 11.Jul.2018

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, sproveli su više pojedinačnih akcija u cilju sprečavanja privrednog kriminala i korupcije. U sklopu ovih akcija na teritoriji Zaječara, Jagodine, Pančeva,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.