Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Jasenovika blokiraće prugu zbog iskakanja vagona sa opasnim materijama

Predsednik mesne zajednice Jasenovik Zoran Jovanović najavio je da će meštani tog sela kod Niša, u čijoj su blizini prošle noći ponovo iz šina iskočili vagoni sa izuzetno opasnim materijama, blokirati prugu Niš-Zaječar, pošto bude puštena u saobraćaj.

"(Meštani) ne žele da dozvole da se sledeći put vagoni sa opsnim materijama možda nađu usred sela jer ova pruga prolazi pored samih kuća, i to ne samo u Jasenoviku", rekao je Jovanović za N1 i podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da najpre planira da obavi razgovor sa gradonačelnikom Niša, da pokuša da potraži rešenje, jer su meštani uplašeni i, kako kaže, rešeni da blokiraju želesznički pravac dokle god se "očigledno dotrajala pruga" ne sanira.

Iz Železnica su rekli da sutra nastavljaju posao na vraćanju preostale dve cisterne na šine, od ukupno pet cisterni sa fosforom, koliko ih je noćas, oko 00.30 sati, ispalo iz šina između sela Vrelo i Jasenovik.

Podsetimo, selo Jasenovik bilo je evakuisano krajem januara zbog iskakanja dva vagona - cisterne sa amonijakom.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.