Iva Maletić, nova nada atletike

Izvor: RTS, 10.Sep.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iva Maletić, nova nada atletike

Na seniorskom prvenstvu Srbije, petnaestogodišnja Iva Maletić, iz zaječarskog Atletskog kluba Mladost, osvojila je drugo mesto u trci na 800 metara. To je i jedan od najvećih uspeha zaječarske atletike u poslednje dve decenije.
Na nedavnom seniorskom prvenstvu Srbije u Kruševcu petnestodišnja Zeječarka Iva Maletić osvojila je drugo mesto u trci na 800 metara, iza reprezentativke Tamare Salaški. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << To je jedan od najvećih uspeha zaječarske atletike u poslednje dve decenije.

"Nisam očekivala da ću da osvojim medalju, ali kada sam je osvojila i kada sam je primila to je bio stvarno jedan, vrlo prelep osećaj", rekla je Iva. "Taktika je bila da pratim, da budem druga i na kraju da dam sve od sebe i ako uspem uradim što bolje."
Sa samo petnaest godina Iva je i prvakinja Balkana na 800 metara i reprezentativka Srbije u juniorskoj konkurenciji.

Atletiku treniram od 2011. godine. Iva kaže da su je roditelji odveli na trening kad je polazila u prvi razred osnovne škole:
"Meni se toliko svidelo, i nastavila sam. Trčanje je jednostavno, to je sada sastavni deo mog života i ja bez trčanja ne mogu."
Veliki rezultati postižu se isključivo napornim radom. Iva je svakodnevno prva na treninzima.
"Trenutno, mislim da je to što je u reprezentaciji sasvim dovoljno", naglašava Miodrag Grujić, trener AK Mladost. "Za sada idemo da bude u seniorskoj konkurenciji."
Njene ambicije i želje su da pre svega postane seniorska reprezentativka, a kako nam na kraju reče, ostvarenje sna svakog sportiste je učešće na olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.