Ako se nastavi ovakav trend, ublažićemo mere Gradonačelnik Zaječara objavio dobre vesti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 11:52

"Ako se nastavi ovakav trend, ublažićemo mere" Gradonačelnik Zaječara objavio dobre vesti!

Smanjuje se broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici

-Iako u Zaječaru u poslednja dva dana nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze od kovida-19, propisane mere zaštite se još neće ublažavati i pratiće se stanje tokom vikenda, pa će se na osnovu toga doneti odluka da li će doći do ukidanja vanredne situacije, rekao je danas gradonačelnik Boško Ničić.

U Zaječaru je zbog širenja virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona od 17. jula na snazi vanredna situacija, ali se prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok", broj novoobolelih poslednjih dana stabilizuje.

Ničić međutim kaže da se u Zaječaru ne testira veliki broj uzoraka i da trenutni broj novozaraženih treba posmatrati oprezno.

-Ako se nastavi ovakav trend, ublažićemo mere...Ali, ima još dosta okupljanja na rekama i plažama, a najgora situacija je u baštama kafića, naveo je Ničić.

Kako kaže, smanjuje se broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici, kao i broj prijema u kovid ambulantama.

Ničić ističe da su pre dve nedelje stigli i novi respiratori, te da ih sada ima oko 20, što je za Zaječar kako kaže, značajna brojka.

Od početka epidemije do danas u Zaječaru je potvrđeno 368 kovid pozitivnih, a 288 se oporavilo, navodi Ničić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.